× Home Over ons Faciliteiten Arrangementen Prijzen Reglement

Zwembad

Uniek en gezond zwemmen, kun je doen in onze grote zwembad van 6 bij 3 meter. Het zwembad wordt niet gereinigd met chloor en andere chemicaliën, maar met een zoutwater reinigingssysteem . Het zoutwater reinigingssysteem bestrijd de algen en bacteriën en filtert daarnaast het water. Het zwembadwater voelt hierdoor zachter aan en is goed voor de luchtwegen, huid, spieren en gewrichten.

Na het zwemmen is het effect op de huid dan ook al snel zichtbaar. Het zoutwater in het zwembad verbeterd de bloedsomloop en heeft een hydraterend effect op het weefsels. Het maakt je huid soepel, zachter en verminderd, naar mate van veelvuldig gebruik, zelfs de verschijning van fijne lijntjes, cellulitis en rimpels. Het brengt daarnaast een vettige huid in balans en fungeert voor een droge huid, als vocht inbrengende crème.

Stoomcabine

Spa Alhambra beschikt over een grote stoomcabine verrijkt met eucalyptusaroma waar je met een groep van maximaal 10 personen in plaats kunt nemen. De luchtvochtigheid in de stoomcabine kan wel oplopen tot 100% en staat op zo’n 45 graden. Een stoomcabine is dus iets minder warm dan een sauna, maar zorgt door de luchtvochtigheid voor een warm gevoel in het lichaam en verwijd de luchtwegen voor een vrije ademhaling. De stoomcabine heeft daarnaast een positief effect op verkoudheden, bronchitis en astma. Ook wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, verhoogt het de weerstand en bevordert het, het immuunsysteem.

De huid ondervind in de stoomcabine ook vele voordelen. Terwijl de poriën openen, voert het lichaam doormiddel van het zweet alle afvalstoffen af. De huid wordt zo gereinigd en gehydrateerd.

Sauna

De bekendste en meest effectieve vorm van relaxatie-technieken blijft de kracht van warmte. Net zoals in de stoomcabine en jacuzzi heeft de hoge temperatuur in de sauna effect op ontspanning van het lichaam. Een ander voordeel is dat een sauna een ideale vorm van een detox-kuur is. Het zweten zorgt er namelijk voor dat je lichaam zich op een makkelijke manier van toxische stoffen ontdoet.

Een ander heel belangrijk voordeel van de sauna die wij graag willen benoemen is, het feit dat een sauna voor een betere weerstand zorgt. Plaats nemen in de sauna zorgt ervoor dat witte bloedcellen in het lichaam toe nemen waardoor je weerstand tegen onder andere griep en verkoudheden verhoogd. In Nederland, waar helaas veelvoudig verschillende vormen van de griep voorkomt, is een bezoek aan een sauna een must voor mensen met een lage weerstand.

Jacuzzi

In de Romeinse tijd gebruikten men al warme baden om gespannen en verstijfde spieren te verlichten. Onze 5 persoons jacuzzi fungeert ideaal als ontspanningstherapie.

Het warme water in de jacuzzi helpt de spieren te helen. Ook bieden de massageknoppen waar het warme water met kracht uit vloeit een massage aan voor specifieke delen van het lichaam, zoals de nek en bovenrug.

Rug en nekklachten ontstaan vaak door het aanspannen van spieren, een gespannen houding en door onder andere langdurige stress. Plaats nemen in een jacuzzi, al is dit voor slechts enkele minuten, verminderd stress en heeft zo een zeer positieve invloed op zowel het lichaam als de geest.

Lounge

Na gebruik te hebben gemaakt van onze stoomcabine, sauna, jacuzzi, en zwembad is het tijd om plaats te nemen in onze unieke lounge en nog even tot rust te komen van alle inspanningen die lichaam en geest hebben doorgemaakt. Onze lounge, in huisstijl van het historische Andalusië, is vergeleken met de rest van de ruimte verlaagd. Dit maakt de lounge met haar Moorse lampen, tafels en kussen in de tinten ‘ham(b)ra (rood) uniek en geheel in de huisstijl van de Spa.

Koffiecorner

Een koffiecorner, is een faciliteit die absoluut niet mag missen in een Spa. In onze koffiecorner hebben we een behendige koffiezetautomaat waar je voor heet water voor warme thee, latte macchiato, espresso, lungo en andere diverse koffie soorten kunt kiezen. Zo hebben we ook een mini bar waaruit we onze klanten de mogelijkheid bieden om te kiezen voor diverse frisdranken en/of Spa Blauw om op te frissen.